Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

Foto van auteur

By mncn

SEO (Search Engine Optimization) of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands is een marketing techniek waarbij men probeert om een webpagina zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine probeert te krijgen. Maar waarom wil je graag hoog in Google komen?

Waarom hoog in Google komen belangrijk is

Volgens diverse onderzoeken begint zo’n 80% van alle aankopen met een zoekopdracht in Google. Of het nu gaat om een product of een dienst bovenstaande stelling geldt voor beiden. Denk zelf maar eens na als je een loodgieter zoekt of een nieuwe TV wil kopen. Wat is (waarschijnlijk) het eerste wat je gaat doen?

Juist ja, je gaat naar Google!

En dat is precies de reden waarom SEO belangrijk is. SEO kan er voor zorgen dat jouw bedrijf meer omzet via het internet behaalt.

Hoe kom je hoger in Google?

Dat is helaas niet zo simpel. Hoger in Google door SEO is vrij complex er zijn veel factoren die er voor zorgen dat je wel of niet hoog in Google komt.

SEO kun je grofweg in 3 onderdelen verdelen:

  • Technische SEO; dit is alles wat met de techniek van de website te maken heeft. Je zorgt er voor dat de website goed werkt voor je bezoekers en voor de zoekmachines. Dit is altijd de basis waar je vanuit werkt.
  • On Page SEO; dit behelst de content van de website. Hiermee zorg je voor kwalitatieve content die interessant voor jouw doelgroep en tevens optimaliseer je de content zodat zoekmachines goed begrijpen waar de content over gaat en wat belangrijk is.
  • Off Page SEO; oftewel de autoriteit van de website. Google en andere zoekmachiens hechten waarde aan wat andere, belangrijke, websites van jouw website vinden. Dit meten zoekmachines door te kijken naar de websites die een link naar jouw website plaatsen (=linkbuilding). Er wordt gekeken naar het aantal links maar ook vooral naar de waarde van deze links. Hoe meer autoriteit een website heeft, hoe beter de link gewaardeerd wordt.

Hoger in Google kom je dus door met een goed plan te werken aan de 3 onderdelen van SEO. Voor consequent en consistent de werkzaamheden uit en je zal zien dat de website na verloop van tijd beter gaat scoren in de zoekmachines en dat je meer bezoekers op je website krijgt en uiteindelijk meer verkoopt met je website.